Asijský cizrnovo-bramborový salát

Zkuste méně tradiční ale přesto výborný salát, který si můžete dát buďto jen tak nebo ho využít jako přílohy ke šťavnatému kuřecímu steaku. Salátek vám pomůže váš jídelníček trošku ozvláštnit a možná vám přidá i krapet inspirace pro další vaření.

INGREDIENCE:

  • 500g cizrny
  • 500g malých brambor
  • 1 malá červená cibule
  • 2 rajčata
  • snítka čerstvého koriandru
  • 1 chilli paprička

Ingredience na dresink:

  • 5 lžič Sojade natural
  • 2 lžíce sójové omáčky Shoyu
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička mořské soli
  • šťáva z poloviny biocitronu
  1. Cizrnu namočte přes noc, v nové vodě uvařte do měkka (cca 40 minut) a nechte vychladnout.
  2. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout. Pokud jsou brambory větší, nakrájejte je na poloviny nebo čtvrtiny.
  3. Brambory a cizrnu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibuli, rajčata, chilli papričku, koriandr a promíchejte.
  4. Dresink si připravte smícháním všech surovin. Vmíchejte jej do salátu.