Avokádová pomazánka s vejci
Přemýšlíte, co si dát na večeři nebo ještě není čas na oběd a máte hlad? Tak to určitě zkuste avokádo. A i když se zdá drahé (cena jednoho kusu se pohybuje okolo 30 Kč a víc), pomazánka z něj ve finále vyjde stejně draho jako jakékoliv jiné kupované pomazánky. Ale tuhle si můžete ochutit přesně podle vašich představ. Pusťme se do toho.
Avokádo rozmačkáme spolu s limetkovou šťávou, nadrobno nakrájenými papričkami a koriandrem. Poté přidáme nadrobno nakrájená rajčata a cibuli. Dochutíme solí a promícháme.
Tip: Pokud chcete mít pastu opravdu krémovou, zkuste vše rozmixovat.
INGREDIENCE:
- 2 zralá avokáda
- 4 uvařená vejce
- 4 lžíce zakysané smetany
- nasekaná jarní pažitka
- Lžička plnotučná hořčice
- pečivo k podávání
- sůl
- kajenský pepř
Dužinu rozmělněte v kuchyňském robotu spolu s vejci, se smetanou, s jarní cibulkou a hořčicí na hladkou kaši. Dochuťte a podávejte s pečivem, ozdobené zbylou cibulkou a nahrubo namletým pepřem.
/