Květáková pizza

Chtěli byste se projedou vyhnout bílé pšeničné mouce? To zní dobře! Tady je recept na pizzu, která může být výborná a nemusíte v ní využít ani špetku pšeničné mouky. Stačí trošku experimentovat a vyzkoušet, co všechno lze ještě z pro nás tradičního květáku udělat. Třeba takovou pizzu.

INGREDIENCE:

Na těsto:

  • 400 g květáku (nastrouhaného na jemno)
  • 1 lžička oregana (3g)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce (50g)

Na rajčatové pesto:

  • 200 g rajčat v konzervě
  • špetka soli
  • tymián
  • pár lístků špenátu (10g)
  • 100 g mozzarelly light
  • 50 g červené papriky
  1. Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
  2. Nastrouhaný květák dáme do mísy a dáme na 10 minut do mikrovlnné trouby.
  3. Mezitím si v misce smícháme rajčata v plechovce, sůl a tymián.
  4. Vyndáme květák z mikrovlnky a necháme vychladit.
  5. Do vychladlého květáku přimícháme vajíčka, oregano a prolisovaný česnek. Pečlivě spojíme.
  6. Hotovou směs dáme na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujeme do kruhu.
  7. Dáme péct cca na 25 minut (dokud není pizza zlatavá)
  8. Po 25 minutách potřeme pizzu rajčatovým pestem, a naskládáme na ni na plátky nakrájenou mozzarellu, špenát a papriky nakrájené na nudličky.
  9. Pečeme dalších 5-10 minut.