Makové palačinky bez lepku

Jeden takový malý a rychlý recept pro všechny, kteří si chtějí pochutnat, ale nemají zrovna moc času na přípravu.

Tento recept je nejen jednoduchý a rychlý, ale i zdravý. Vezměme si třeba takový mák, který je velmi bohatý na vápník. Nezbytnou složku našeho jídelníčku. Vápník totiž působí přívětivě nejen na kosti, ale napomáhá i s udržováním stabilního pH naší krve i těla. Svojí zásaditou povahou totiž působí proti překyselení. Zařazení máku do jídelníčku tak může pomoci efektivně předcházet těmto neduhům víc, než si myslíte.

 

To protože jeho obsah vápníku je úžasných 1 400 mg na 100 gramů máku (přitom doporučená denní dávka vápníku na 1 kg tělesné váhy je 10 mg). Sami si dopočítáte, že stačí sníst zhruba 50-60 gramů máku a máte vápníku až až. Ale teď už k receptu. :)

Ingredience:


• 70 g rýžové mouky
• 50 g kokosové mouky
• 2 vejce
• 400 ml mandlového mléka
• 1 lžíce máku
• 1 lžíce medu
• 10 g kokosového oleje

A jak na to?

1. Vejce si vyšleháme s medem a mandlovým mlékem do pěny.
2. V míse si smícháme obě mouky a mák. K nim postupně zamícháváme tekutou směs s vejci.
3. Na nepřilnavé pánvi rozpustíme kokosový olej.
4. Vzniklé těsto naléváme pomocí naběračky na pánev a opékáme z každé strany cca 1 minutu.
5. Takto postupujeme se vším těstem.
6. Hotové palačinky můžeme podávat samostatně nebo s tvarohem, či ovocem.
 

PS: Pokud si chcete palačinky ještě trošku vytunit, přidejte pár lžic konopných semínek. Obsahují ohromné množství vitamínů a minerálů a navíc parádně chutnají.