Štrůdl z ovesných vloček

Parádní buchta na neděli, kterou jste určitě ještě nezkusili. Ovesné vločky při pečení mírně zhnědnou a čerstvě upečený štrůdl je tak trošku křupavý a přitom i zasytí.

INGREDIENCE:

  • 150g mletých ovesných vloček Koupit
  • 200g nízkotučného tvarohu
  • 50 ml vody
  • 2 lžičky stévie(lze nahradit medem nebo jiným sladidlem)
  • 150g nastrouhaných jablek
  • 1 lžička skořice
  • 50 g lískových ořechů (na jemno nasekaných)
  1. Předehřejeme troubu na 190 stupňů.
  2. Smícháme si spolu vločky, tvaroh, vodu a 1 lžičku stévie.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem navrstvíme vločkovou směs (aby byla tlustá cca 2,5 cm)
  4. Doprostřed navrstvíme strouhaná jablka smíchaná se skořicí, 1 lžičkou stévie, a ořechů.
  5. Pomocí pečícího papíru štrůdl zabalíme a dáme péct do trouby na cca 35 minut