Štrůdl z ovesných vloček
Parádní buchta na neděli, kterou jste určitě ještě nezkusili. Ovesné vločky při pečení mírně zhnědnou a čerstvě upečený štrůdl je tak trošku křupavý a přitom i zasytí.
INGREDIENCE:
- 150g mletých ovesných vloček Koupit
- 200g nízkotučného tvarohu
- 50 ml vody
- 2 lžičky stévie(lze nahradit medem nebo jiným sladidlem)
- 150g nastrouhaných jablek
- 1 lžička skořice
- 50 g lískových ořechů (na jemno nasekaných)
- Předehřejeme troubu na 190 stupňů.
- Smícháme si spolu vločky, tvaroh, vodu a 1 lžičku stévie.
- Na plech vyložený pečícím papírem navrstvíme vločkovou směs (aby byla tlustá cca 2,5 cm)
- Doprostřed navrstvíme strouhaná jablka smíchaná se skořicí, 1 lžičkou stévie, a ořechů.
- Pomocí pečícího papíru štrůdl zabalíme a dáme péct do trouby na cca 35 minut
/